La mort sobtada és un problema de gran magnitud: Cada any, al voltant de 350.000 europeus sofreixen una aturada cardiorespiratòria (PCR) fora dels hospitals; d’aquestes més del 70% es deuen a una arrítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable, mitjançant una descàrrega elèctrica, aplicada per qualsevol persona, possible gràcies als desfibril·ladors externs automàtics. I és que una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure.

Però perquè en general la ciutadania no actua? Doncs principalment pel desconeixement de les tècniques de RCP i falta de formació, el que fa que les persones tinguin por a fer mal a la víctima i en conseqüència a ser denunciades.

Per tot això la Unió Europea al 2012 va veure la necessitat d’establir una setmana europea de conscienciació sobre l’aturada cardíaca, destinada a la sensibilització i a l’educació del públic en general i a reduir les estadístiques de defuncions per aquesta anomalia.

En la Conservació i Manteniment de Rondes, estem enfocats al nostre client final, l’usuari d’aquesta via d’alta intensitat que circumval·la Barcelona, així que hem disposat en el centre de Conservació un DEA convertint-lo en edifici cardio protegit i en breu el nostre equip de vialitat comptarà amb un equip mòbil, millorant el nostre servei als 165 mil vehicles que circulen a diari per les mateixes.

Us animem a que quan us trobeu en aquestes situacions inicieu la cadena de supervivència: començant per autoprotegir-se, seguida de l’avís a emergències i per últim actuant sobre la víctima tal i com ens van animar en la formació: per molt malament que es facin les compressions el que es faci sempre serà alguna cosa més que no fer res.

e-SCENTIA Safety Culture